вівторок, 6 червня 2017 р.

Бібліо-performance по-миколаївські

Ця ідея придбана нашою бібліотекою у Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.
У відділі обслуговування учнів 5-9 класів до 160-річчя до дня народження Івана Франка бібліо-performance дозволив невимушено познайомити читачів з долею Великого Каменяра.
 Під час літературно-музичної театралізованої вистави «Поезію творить любов» перед очима читачів постали найяскравіші картини з особистого життя Івана Франка та роль жінок у його долі. Ольга Рошкевич, Ольга Хоружинська, Юзефа Дзвонковська, Целіна Журовська. Їхні образи, а також образ Івана Франка були талановито виконані співробітниками бібліотеки.

 І хоча запропонована ідея була розрахована на учнів старших класів, бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів також вирішили спробувати втілити її у життя. 
У рамках обласного дня читання «Читай! Пізнай свій рідний край», який був присвячений ювілейній даті письменниці та поетеси нашого краю Дніпровій Чайці, читачі-учні 3-А класу ЗОШ № 59 стали учасниками письменницького перфомансу – театралізованого дійства. 
Бібліотекар в образі Дніпрової Чайки завітала до них, щоб поспілкуватися зі своїми маленькими читачами, розповісти про своє життя і творчість та продекламувати вірші. В свою чергу, школярі довели поетесі, що вони читають і вивчають її твори і зробили незвичайний подарунок – яскраву інсценізацію дитячої комічної казки «Коза-дереза».


 Під час заходу дітей привітали і наші колеги – бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за допомогою скайпу. Вони поділилися з нашими читачами цікавими фактами із життя відомої землячки і пограли з ними в інтерактивну гру «Справа №2: Дніпрова Чайка». Тож день читання видався насиченим, пізнавальним та цікавим!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.