понеділок, 12 червня 2017 р.

Читацькі перегони

Минулого року під час проведення Ярмарку інновацій наша бібліотека придбала ідею «Я можу прочитати 50 книжок» Читацькі перегони (Голопристанська РДБ, Херсонська область) для реалізації районними бібліотеками для дітей Миколаївської області. Ця ідея була реалізована протягом 2016-2017 р.р. у трьох бібліотеках для дітей області. Це районні бібліотеки для дітей Арбузинської, Доманівської ЦБС та дитяча бібліотека КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська».

Кожна бібліотека обрала для себе власний шлях для впровадження ідеї.

Так, дитяча бібліотека КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» проводила читацькі перегони у три тури:

· І тур – урок доброти «Щоб тварин всіх захищати – треба книжку прочитати» 

· ІІ тур – вікторина – змагання «По козацькому шляху ступай – цікаву книжку прочитай» 

· ІІІ тур – мовознавча мандрівка «Чарівне слово про рідну мову»

У Перегонах брали участь 3 різних класи однієї школи. Всі вони повинні були прочитати 50 книг за 2 місяці, а також вести читацькі щоденники за підсумками прочитаного. 

До заключного туру – Книжкодрому: «50 книг прочитай – більше нового пізнай!» дійшов лідер читацьких змагань – 4 клас, за підсумками оцінювання читацьких щоденників. І вже серед учнів цього класу обирались переможці через участь у бібліотечному лото «З торбинки дядечка Запитайлика» та грі-вікторині «Що? Де? Коли?».

Арбузинська РДБ, реалізуючи «куплену» ідею, запропонувала учням 2-5 класів взяти участь у читацьких перегонах «Прочитай 50 книжок за 100 днів». Старт перегонів було оголошено під час святкування заходу до дня святого Миколая - 19 грудня 2016 р., з представленням умов. ІЗ 19.12.2016 р. до 29.03.2017 р. конкурсантам було запропоновано прочитати книги (перелік з 50 назв) та вести міні-щоденники. Під час відкриття Тижня дитячого читання за результатами читацьких щоденників було оголошено переможців І туру конкурсу, на ІІ етапі під час додаткових змагань визначилися переможці читацьких перегонів. Фіналом конкурсу стала спільна інсценізація переможців перегонів, за участю їх друзів, уривка з улюбленої книги для дітей В.Нестайка «Нові пригоди в лісовій школі».

Доманівська РДБ до читацьких перегонів «З книгою за 90 днів зими» запросила учнів 2-4-х класів.
  Бібліотекар запропонувала дітям змагальну форму роботи, яка полягала у читанні 50 книжок протягом холодної пори року. Наприкінці перегонів зробили аналіз читацьких формулярів та визначили переможців. Під час Тижня дитячого читання було підведено підсумки. Серед читачів обирався найкращий за кількістю прочитаних книг. Переможці обирали для себе найулюбленішу книгу та розповідали про неї. За підсумками таких творчих презентацій було обрано троє переможців зимових перегонів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.