четвер, 8 червня 2017 р.

Бібліотечний гаманець

Ці дві ідеї, що були придбані на Ярмарку нашою бібліотекою, присвячені фінансовій тематиці. 

Перша ідея, інфо-money «Гроші. Що ми знаємо про них?», «куплена» у Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного. Реалізацією цієї ідеї займалися співробітники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів у співпраці з ОТП банком.

Під час заходу діти з’ясували, що таке гроші: дізналися про їх історію і походження. Особливий інтерес у дітей викликала історія виникнення української грошової одиниці – гривні і захисні елементи сучасних українських купюр. Для закріплення отриманої інформації діти грали у гру «Вірю – не вірю». Учасники заходу пригадали мультфільми і книги, де герої мають справу з грошима, та склали прислів’я про гроші. 
Працівник ОТП банку познайомила дітей з походженням слова «банк» і розповіла, які послуги надають банки готівкою і безготівковими грошима. Насамкінець, діти з’ясували, що не все на світі продається і купується. В житті є речі, які не мають ціни. Під час заходу за кожну правильну відповідь на безліч запитань і завдань діти отримували фішки-монети, які вкінці підрахували. Троє переможців отримали звання «Юна бізнес- леді», «Юний бізнесмен» та призи від ОТП банку. 



Ця ідея надихнула і колектив відділу обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна, який підготував і провів для своїх читачів Бібліогаманець «Money in our life – гроші в нашому житті».









Під час спілкування виявилося, що дітей хвилює безліч запитань стосовно даної теми. Коли виникли гроші? Який вигляд вони мали спочатку? Хто перший винайшов монети? Які бувають гроші? Відповіді на ці та багато інших запитань діти дізналися протягом заходу.

Справжнє захоплення у дітей викликала презентація книги Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», а особливо - рекламний відеоролик на цю книгу від юної читачки Жаннет. Під час зустрічі дітлахи залюбки пограли у рухливі ігри-естафети «Грошова фотосушка» та «Монетна скринька», під час яких проявилися і командний дух, і дружня підтримка.

На основі ідеї фінансової гри «CashFlow по-херсонські», придбаної у Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, відділ обслуговування учнів 5-9 класів нашої бібліотеки створив ділову гру «БІБЛІОМАНІ: Cash & Carry». 
Працівники відділу створили ігрове поле за мотивами гри «CashFlow», але вміст адаптований відповідно до бібліотечної тематики – літературні завдання, словник юного економіста, експрес-тестування «Перевір себе» тощо. 

За кожну правильну відповідь діти отримують бібліоготівку - «шефрики» (назва грошей пішла від імені письменника і бізнесмена, фінансового консультанта номер один в Європі, автора книг про пса на ім’я Мані – Бодо Шефера). Переможцями гри вважалися ті, хто заробить найбільше бібліоготівки - «шефриків», навчиться правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима та стане справжнім фінансовим експертом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.