вівторок, 20 червня 2017 р.

"БібліоКре@тив" триває, або що нового у цьому бібліотечному сезоні?

Продовження розповіді про цьогорічний Ярмарок інновацій трішки затримався, адже день другий цілком був присвячений "торгам" - усього бібліотеками-учасницями було виставлено "на продаж" 34 інновації: проекти й ігри, новаторські моделі книжкових виставок і родинні програми, інноваційні моделі звітів перед громадою і суперові формати просування української книги та підтримки інтересу дітей до читання, сучасних уроків інформаційної культури - чого лиш не презентували учасники Ярмарку! - і все те хотілося одразу зробити доступним для читачів блогу 😊.


Зрештою, перевага нашого Ярмарку у тому, що кожна з презентованих інновацій доступна для використання - як учасниками Ярмарку, так і колегами з інших бібліотек: адже всі вони вже доступні для ознайомлення у розділі "Банк інновацій". 
За доброю традицією, "придбати" ідею за своїм вибором можна не лише безпосередньо на Ярмарку, а й "заочно" - подати заявку у місячний термін від дня проведення професійного заходу і, таким чином, офіційно увійти до числа "покупців" у протоколі Ярмарку або ж просто "придбати" ідею, що припала до душі, через її реалізацію і подати звіт до наступного "БібліоКре@тиву". Цією можливістю активно  користуються районні бібліотеки із областей-учасниць.



Серед розмаїття творчості та професійного креативу завжди знайдуться знахідки, які особливо причаровують бібліотечні душі - саме для них і була започаткована ярмаркова нагорода "Вибір року".

У 2017-му одностайне схвалення здобули:
- "Казкові кроссенси" Ізмаїльської центральної бібліотеки для дітей (10 голосів)

-  "Театр вух" Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного (7 голосів)

- бібліоімпреза "Літературні герої: цукерка за знайомство" Єланецької РДБ Миколаївської області (7 голосів)
На завершення колеги із чудового міста Ізмаїл, які створили і дбайливо плекають дивовижну творчу дитячу бібліотеку, подарували всім формулу безкінечності бібліотечного креативу:
VIII "БібліоКре@тив" 2017 року завершився. Учасники роз'їхалися по домівках, везучи в свої бібліотеки надихаючі проекти й готові до використання ресурси, ізмаїльські сувеніри та теплі спогади про нових і давніх друзів, про неймовірно зелене й гостинне місто над Дунаєм. 
І надію на наступну зустріч - в 2018-му, на славній Полтавщині.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.