понеділок, 11 березня 2019 р.

Веселковий експрес до братів Райдугонів

«Let’s play a book!», або «Зіграємо книгу!». Саме під таким закликом відбулося чергове засідання клубу «Читай-компанія мандрує». Цей оригінальний метод організації дитячого читання вигадала Національна бібліотека України для дітей. В минулому році Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки придбала цю ідею під час проведення Міжрегіонального ярмарку бібліотечних інновацій.
За своєю формою Let’s play a book! нагадує спільне імпровізоване розігрування найбільш захопливих уривків книги. Читання чергується з рухливими, інтерактивними іграми, які тематично вписуються в сюжет книги. 


За основу, бібліотекарі молодшого відділу, взяли чудову книгу сучасного українського дитячого письменника Антона Сіяніки «Райдугони та Маленький Сонько». 

Під час читання імпровізація деяких уривків відбувалася «тут і зараз» без особливої підготовки. Присутні відчули себе справжніми акторами – різнокольоровими драконами Райдугонами, кожен з яких має свої уподобання, характер та смак. Так, Червоний  продемонстрував міць і силу, бо дуже спортивний. 
Помаранчевий – кулінарні здібності, бо полюбляє попоїсти.   
Жовтий – веселун і жартівник провів бешкетний конкурс «Повітряна кулька».

Зелений Райдугон любить гармонію і постійно слухає музику, тому вирішив повеселити і дітей і дорослих блакитним капелюхом, який вгадує думки. 
 Блакитний - змішував кольори для наступного малюнку.
Синій – сищик та дослідник представив «Світ під мікроскопом», а Фіолетовий рахував планети Сонячної системи.
Завдяки таким розвагам було збудовано веселковий міст – міст, який поєднує дитину з чарівним світом книги і читання та веде прямісінько до бібліотеки.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.