четвер, 5 серпня 2021 р.

Колажні історії

Однією з найцікавіших технік в образотворчому мистецтві є колаж. Для створення колажного шедевру можна використовувати все, що під руку попаде: старі журнали і газети, шматочки тканини, ґудзики і намистинки, шнурки і тасьми, фантики від цукерок, гілочки з дерев, квіти, і навіть, металеві предмети.

Познайомитися з «секретами» колажу читайлики Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки змогли у відділі естетичного виховання під час чергової зустрічі у форматі «Канікули з книгою».

На прикладах робіт відомих художників Жоржа Брака, Пабло Пікассо і Анрі Матісса діти переконалися, що є безліч варіантів створення колажного малюнка та існує багато стилів. Відеофрагменти документальних фільмів, запропоновані для перегляду, стали наочним прикладом роботи митців та надихнули дітей на виконання творчої роботи.



Бібліотекар запропонувала юним учасникам створити тематичні колажі «Відпочинок», «Подорожі», «Комп’ютерний світ», поєднуючи актуальні вирізки з журналів та малювання. В залі панувала атмосфера творчості, наповнена враженнями від літнього відпочинку, захоплюючих подорожей та фантастичного світу комп’ютерних технологій.




Працюючи в колективі і одночасно самостійно, кожен з учасників зміг внести свій елемент творчості до створення цікавої цілісної картини.


Ідею проведення формату заходу ми придбали у Національної бібліотеки України для дітей на ХІ Міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій «БІБЛІОКРЕ@ТИВ – 2021»  - «Майстерня арт-кураж з французькими митцями».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.