вівторок, 21 червня 2016 р.

Мрії зламане крило

Ідею Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного «Театралізована книжкова виставка «Задумайся над словом «Війна» відділ обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської ОБД трансформував і втілив під час святкування 145- річного ювілею Лесі Українки.

Під час презентації книжкової виставки – персоналії «Промінь Лесиних думок поміж нами сяє» відбулася театралізована постановка «Мрії зламане крило», яка нікого не залишила байдужим.


Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це неперевершений талант, справжній, від Бога. Донька Прометея, як прозвали її, за життя несла вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, людям, несе і зараз, вустами її потомків.
Перед очима наших читачів постала найяскравіша постать української літератури – Леся Українка.

Під чарівні звуки класичної музики, затамувавши подих, уважно слухали присутні уривки з її творів.Тож нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю, як велика шана її пам’яті.

Працівники Новобузької бібліотеки для дітей (Миколаївська обл.) ідею слайд-спектакль «Українкою я народилася» від колективу авторів Полтавської ОДБ ім. Панаса Мирного трансформували у власну під назвою : «Про свій талант нам розповість митець»

В театралізованій інтерпретації діти знайомились з видатними особистостями, які самі розповідали про своє життя та творчий шлях. Також діти брали учать у креативних завданнях від митців: від Л. Українки - сплетення вінка, від Коко Шанель - створення сукні, від великої Клеопатри - майстер-клас краси, від спокусливої та загадкової Роксолани - урок школи причарування. Це лише частина знаменитих особистостей, з якими мають познайомитися користувачі бібліотеки. Зустрічі – знайомства проходитимуть до кінця року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.