вівторок, 21 червня 2016 р.

Міні-музей цікавих речей

Ідею «Міні-музей цікавих речей» Херсонської ОБД реалізували аж дві бібліотеки Миколаївської області:Миколаївська ОДБ та Новобузька районна бібліотека для дітей.
Фахівці відділу масової роботи та естетичного виховання Миколаївської ОБД створили справжній «Міні-музей цікавих речей», а якщо точніше то експозицію з найпопулярніших іграшок 20 століття.
Першими відвідувачами міні-музею стали третьокласники. Для них бібліотекарі відділу провели справжню екскурсію музеєм. В ігровій формі дітей познайомили з популярними іграшками минулого століття: ведмедиком Тедді, кубиком Рубіка, конструктором «Лего», калейдоскопом, трансформерами, черепашками Ніндзя, Містером Картопляна голова, лялькою Барбі тощо. У ході екскурсії діти малювали, співали, відгадували загадки, збирали на швидкість кубік Рубіка і, навіть, власноруч змайстрували Містера Картопляну голову.

 А домашнім завданням для всіх маленьких відвідувачів музею було дізнатися, які старовинні іграшки зберігає їх родина та які в них історії. 

Районна бібліотека для дітей Новобузької ЦБС (Миколаївська обл.) свій міні-музей створили із добірки незвичних дитячих книжок і представили її у вигляді «книжкового сховища». Дітям було запропоновано взяти участь у грі «Загадка – книгосховище - відгадка», під час якої вони шукали особливих персонажів із обраних книжок за допомогою виконання певних завдань. 


Особливість такої гри в тому, що добірку книг можна змінювати. Дітям дуже сподобалася гра і фахівці бібліотеки вирішили і надали проводити захід у такому форматі з різними категоріями читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.