пʼятницю, 20 червня 2014 р.

"БібліоКре@тив-2014": виїзна сесія в Полтаві

18-19 червня у Полтавській області, на базі обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного відбувся виїзний 5-й Південноукраїнський ярмарок бібліотечних інновацій "БібліоКре@тив-2014"


На Ярмарок до Полтавщини прибули шановні гості зі столиці - Лариса Степанівна Нікіфоренко, начальник управління бібліотек, читання та регіональної політики Міністерства культури України, Алла Іванівна Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, провідні фахівці НБУ для дітей, головний редактор журналу "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр" Лідія Андріївна Поперечна.
Делегації від бібліотек-засновниць Ярмарку включали, за традицією, і працівників обласних бібліотек для дітей - Херсонської імені Дніпрової Чайки, очолювані директором Анною Іванівною Бардашевською, та Миколаївської імені В. Лягіна, із директором бібліотеки Тетяною Анатоліївною Жайворонок на чолі, і представників районних дитячих бібліотек, а також Миколаївську науково-педагогічну бібліотеку, в особі її директора Тетяни Іванівни Роскіної, та шкільних бібліотекарів з Херсона.
   
        
  


  

Програма Ярмарку, насичена і робочими компонентами, і відвіданням полтавських бібліотек. За два дні Ярмарку його учасники побували в шести публічних бібліотеках: ОБД ім. Панаса Мирного та ОУНБ імені І.П.Котляревського, бібліотеках-філіях для дітей №9 та № 13 Полтавської міської ЦБС, Диканській районній бібліотеці для дітей  та в бібліотеці села Великі Будища Диканського району, та у двох шкільних бібліотеках (секція ШБ).


Фото з Миколою Гоголем та його персонажами на легендарній землі поблизу Диканьки.

 З короваєм зустрічають гостей у Диканьській районній бібліотеці для дітей.





 А це вже дитячий куточок та інтернет-центр, створений за програмою "Бібліоміст" у бібліотеці села Великі Будища.

  
  Юні читачі в бібліотеці-філії №13 вивчають правила дорожнього руху і з книжкою,
і з комп'ютером.

  

Бібліотека-філія для дітей № 9 Полтавської ЦБС працює за проектом 
"Талановита бібліотека під патронатом бібліотеки".

Власне на Ярмарку було презентовано цьогоріч близько двох десятків ідей - від локальних форматів бібліотечної роботи з дітьми до масштабних проектів, що можуть набути заганоукраїнського масштабу. З ними незабаром можна буде ознайомитись у розділі "Банк інновацій", - і не лише ознайомитись, а й скористатись, "розплатившись" впровадженням уподобаної ідеї в свою роботу - із посиланням на автора.
П'ятий Південноукраїнський міжрегіональний ярмарок "БібліоКре@тив-2014", що відбувся цього року як виїзний - у Полтавській області, справив на усіх його учасників глибоке враження, надихнув на творчу роботу, - і передав естафету професійної творчості до Миколаївської області, де має відбутися Ярмарок 2015 року.

    
  
Дивіться і читайте також:
http://www.misto-tv.poltava.ua/news/17119/ - полтавська телестудія "Місто"
http://photo.ukrinform.ua/ukr/current/photo.php?id=630249 - "Укрінформ фото"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.