середу, 14 травня 2014 р.

Італійська піца оn-line

Хто не вірить у дива, адже вони таки трапляються! У цьому переконалися учні 6-а класу гімназії № 3 м. Херсона, які завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на оn-line-майстерню до відділу естетичного виховання. Там на них чекала подорож до Італії.

Італія – один з центрів світової культури: тут  щорічно проводять Міжнародний венеціанський кінофестиваль, відомий Карнавал масок і Фестиваль помідорів. Також країна славиться своєю архітектурою, мистецтвом, музикою, та …кулінарією.

Вже обідня година, час і підкріпитися. Діти завітали до ресторану «I’peilot» ( у перекладі з італійської - «піч»), познайомилися з меню, а в ньому і паста (по нашому макарони) різного виду, кольору, форми, і лазанья, і, звичайно,… піца!




На зв’язку сьогодні з Італії шеф-кухар ресторану «I’peilot» Альона Безщасна. У прямому ефірі вона проводила майстер-клас з приготування італійської піци. Справжню вікторину шеф-кухар придумала для дітей, а це, виявилося, не просто запитання, а секрети приготування відомої страви. На очах у присутніх з різних інгредієнтів створювався шедевр – піца. А найбільшим сюрпризом стало те, що Альона знайшла спосіб доставити піцу до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, щоб почастувати дітвору з рідного їй Херсона відомою італійською стравою.



А школярі у подарунок виготовили квіткове дерево, яке помандрує до далекої Італії. Дива таки є!

P.S. Ідею проведення майстер-класів у Skypе ми придбали на ярмарку інноваційних ідей «Бібліокреатив-2013» у Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.