понеділок, 15 квітня 2019 р.

Здоров’я дитини – багатство родини

Ідея цього заходу була куплена влітку під час Міжрегіонального ярмарку бібліотечних інновацій «БібліоКре@тив-2018» у Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна (оригінальна назва: Par-ковка "Добре  здоров’я  мати – весело книжки  читати!").
14 квітня на спортивний уік-енд в бібліотеку завітали 3 родини, в яких виховуються спортивні діти. Кожна обрала собі колір стола: червоний, зелений або синій.
Дітей та дорослих очікувало 4 par-ковки – бібліотечні стоянки, де учасники могли засвоїти теоретичні знання, придбати практичні навички та позмагатись.


На першій par-ковці всі розім’ялись та виконали вправу, яка зміцнює основні групи м’язів – «Планку». Кожен встановив особистий рекорд – простояв 2хв.50секунд.
Друга par-ковка дала можливість розповісти про особисті спортивні      досягнення та продемонструвати свої «фішки». 
Наймолодша учасниця Софія Кацарська вже 3 роки відвідує   клуб спортивного танцю Dance-Life під керівництвом Галини Тарабарової. Танцює в різних стилях: Хіп-хоп, Хаус, Вакінг. Софія провела майстер-клас -  показала декілька основних рухів сучасних танців.

В родині Пилипенко-Сломчинських матуся – інструктор з йоги, син Даніїл вже 5 років захоплюється футболом.

Разом вони продемонстрували декілька вправ з акробатичної йоги: «Подвійна планка», «Птах», «Парне віджимання»
Даніїл показав декілька футбольних фінтів та вправу «набивання м’яча». До речі, він встановив особистий рекорд. Набив м’яч 550 раз.


Дмитро Татаровський – унікальний хлопець. Він добре малює і в бібліотеці відбулось декілька його персональних виставок. Займається судномоделюванням, танцює брейк-данс. Його спортивне захоплення – веслування. Має багато медалей за перемогу у змаганнях.

Під час «Зупинки-вітамінки» всі присутні в залі змогли посмакувати корисними овочами і фруктами та відповісти на запитання вікторини про «Здорове харчування». 


Рar-ковка «Спортивні змагання» виявила влучних, витривалих, спритних. Діти грали в «Дартс», «Футбоулінг» набивали м’яч тенісною ракеткою.



Кожна родина за виконані завдання отримувала фрагменти вислову обраного кольору. 
І ось що у них вийшло.
Життя – це рух, рух – це спорт!
Гімнастика подовжує молодість людини.
Спорт – немов Всесвіт. У ньому теж запалюються Зірки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.