пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Казкові кроссенси

Літні канікули – найкраща пора для ігор, розваг та відвідин бібліотеки. А особливо цікаво стає, якщо ці три складники поєднати.

Так вихованці літнього табору при 14 школі завітали напередодні Міжнародного дня захисту дітей до читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки і стали учасниками пізнавальної гри-головоломки нового покоління. Кроссенс – так називається ця асоціативна гра, яка в перекладі з англійської означає «перетин слів». І не випадкового, адже кроссенс - це асоціативний ланцюжок, який складається з дев'яти картинок. Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом зразу декілька зображень. Завдання того, хто розгадує кроссенс – знайти асоціативний зв'язок між сусідніми картинками.




Цю креативну інноваційну ідею, яку запропонувала ЦБС для дітей м. Ізмаїла, наша книгозбірня придбала минулого року під час Ярмарку бібліотечних інновацій.

 
Кроссенси, які ми запропонували читачам, присвячені народним та авторським казкам. Дітям було цікаво пригадувати та порівнювати всім добре знайомі історії, відшукувати в них спільні сюжети, персонажів, предмети.

Отож, казкові кроссенси надійно прижилися в нашій книгозбірні і надалі будуть радувати наших читачів.


Чернієнко Ю. М.,
головний бібліотекар читальної зали 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.