вівторок, 23 січня 2018 р.

"І обнялися береги одного, вічного народу"


Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя соборна Україна
Знов зустрічає новий день.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності.
Саме цій події і був присвячений масовий захід на тему «І обнялися береги одного, вічного народу» для учнів 3-х та 4-х класів Херсонської спеціалізованої школи №52.



Під час першої частини заходу учні прослухали інформацію про об'єднання українських земель та історію виникнення свята – Дня Соборності України та, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг», як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, переглянули відеоролик про проголошення Акту Злуки.


Друга частина зустрічі пройшла у форматі патріотичної гри-панорами «Єдина, вільна, неподільна», в основу якої лягла придбана на «Ярмарку інноваційних ідей – 2017» ідея Полтавської ОБД ім. Панаса Мирного.

В «Українському дворику» на учасників гри чекали локації, завітавши до яких вони мали виконувати завдання різної тематики. Так, наприклад, у майстерні ремісників треба було співставити назви ремісників з описом того, що вони роблять. А у локації «Обереги» діти мали впізнати українські обереги, які сховані у скриньці, за описом. У «Хатніх справах» розв’язували ребуси. А «Мавка і К˚» запропонували загадки про міфічних істот в українському фольклорі. Також учасники вибирали символи нашої країни, співали пісні, смакували національні страви, розбирали скриньку з посагом та виконували багато інших цікавих завдань.

Майбутнє України в руках покоління, яке зростає і виховується зараз. І від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою та щасливою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.