четвер, 24 грудня 2015 р.

Подорожуємо Німеччиною

Після рідної України Німеччина стала наступною зупинкою у спільній кругосвітній подорожі учнів 5 класу НВК ім.Т.Г.Шевченка та бібліотекарів Херсонської обласної бібліотеки ім.Дніпрової Чайки. Нагадаємо, що у основі цих мандрів - придбана на Ярмарку «БібліоКре@тив-2015» ідея студентів ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв» «Пройди світ разом з бібліотекою».
Багато цікавого, нового і незвичного дізнались діти-читачі про країну в центрі Європи, давню і сучасну. 
Наші читачі дали правильні відповіді на запитання про те, як називається народ цієї країни, без помилок назвали кольори прапору і столицю, деякі крупні міста: Гамбург, Мюнхен, Лейпциг, Дрезден, Бонн...
Німеччина входить до числа шести найбільш індустріально розвинених країн планети. За кількістю населення і економічним потенціалом вона поступається лише США та Японії, а в ЄС і Західній Європі посідає чільне місце. Виявилось, що є дуже багато спільного у цієї країни з Україною, - наприклад, у кліматичних характеристиках, у рослинному й тваринному світі. Що саме – діти дружно підказували.
Німеччина зробила великий внесок у розвиток світової культури, науки і техніки. Багато її вихідців на весь світ прославили свою країну: вчені, інженери, спортсмени, художники, архітектори, письменники, актори… Відомий замок Нойшванштайн, Дрезденська картинна галерея… Всесвітньо відомі фізик Альберт Ейнштейн, акторка Марлен Дітрих, гонщик Міхаель Шумахер…
Цю та багато іншої інформації про країну та її знаменитих людей читачі разом з працівниками абонементу, інтернет-центру та відділу естетичного виховання бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки розшукали у фондах бібліотеки, в тому числі й серед нових надходжень. 

А що завжди зачаровує дітей? Звичайно ж, казки! Яскраво і зацікавлено світились очі хлопчиків і дівчаток, коли всі разом пригадували відомі казки славнозвісних німців – братів Грімм. 
Їхні твори читають тепер майже всіма мовами світу, - звичайно ж і українською. Запропоновані у огляді на абонементі видання не залишили байдужими і наших мандрівників. 
Подорож триває. Далі прямуємо на північ Європи!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.