вівторок, 2 липня 2013 р.

Ярмаркуйте з нами!

26 червня завершився другий день бібліотечного професійного ярмарку «Кре@тив-2013». До нього завітав Ігор Мазур, заступник начальника управління культури ХОДА, який побажав учасникам змусити місцеву владу поважати роботу бібліотек. «А для цього необхідно, щоб в межах конкретного села чи міста громадське життя, публічні заходи не обходились без участі бібліотекарів», - побажав він присутнім.

Вікторія Сломчинска презентує власну ідею - літературну гру "Колесо Фортуни"


Чарівна "квітка-райдуга", що здійснює дитячі мрії у Новоодеській бібліотеці для дітей, що на Миколаївщині.
Ідею пропонує Т. В. Гребенюк, заступник директора по роботі з дітьми Новоодеської ЦБС.


У цей день бібліотекарі почули від колег креативні ідеї від Херсонської ОДБ, бібліотек Криму, Полтави та Миколаївської області. Із новаціями у практиці діяльності бібліотек України щодо підтримки дитячого читання ознайомила учасників Ярмарку Турбаніст Тамара Миколаївна, заступник генерального директора з наукової роботи Національної бібліотеки України для дітей, кавалер ордена княгині Ольги. Яка наголосила на важливості подібних професійних заходів, які дійсно надихають її учасників на нові відкриття в роботі.
Представники двох областей – Миколаївської та АР Крим – відмітили продуктивність ідей Херсонської ОБД, яка стала ініціатором обміну професійним досвідом в особі Анни Іванівни Бардашевської.
  

Як використовуються комп’ютерні технології у роботі бібліотек сьогодні? Які нові ідеї з’явилися в професійній спільноті і обговорювалися під час Міжнародної конференції «Крим-2013»? - про це доповідала Дзюба Наталія Йосипівна, завідувач відділу автоматизованого каталогізування документів Національної бібліотеки України для дітей. Наталя Йосипівна звернула увагу колег на роботу Леніградської обласної дитячої бібліотеки та необхідність корпоративної солідарності та обміну ідеями з промоції читання з книгозбірнями з інших країн.



Нагадаємо, що вперше подібний Ярмарок інновацій відбувся у Херсоні в 2010 році, з ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей та за участю колег із Автономної Республіки Крим. Наступного року до учасників приєдналися колеги з Миколаєва і було остаточно вироблено основний формат цього фахового заходу: проведення його на базі бібліотек-співорганізаторів почергово (у 2011 р. – в Криму, в 2012 р. – у Миколаївській області) та у формі «продажу-купівлі» інноваційних ідей, із зобов’язанням реалізувати «придбані» на ярмарку ідеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.