понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Школа Мері Поппінс. Заняття друге

В Школі Мері Поппінс відбулося друге заняття, тема якого – чайний етикет. Чаювання для більшості з нас – звична справа, але, виявляється, є правила та поради, як саме краще смакувати цей духмяний напій.


Щоб краще дізнатися про особливості чаювання, бібліотекарі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом з учнями загальноосвітньої школи-інтернату ім. Т.Шевченка відправилися до справжнього знавця чайного етикету - чайного майстра Катерини Чечель, господарки магазину-кафе «Чайна карта».


Затишна атмосфера, наповнена ароматами чаю та кави, налаштувала дітей на приємне спілкування. А тут на стіні ще й чекав Чешир. (Чеширський Кіт — персонаж книги Льюїса Керрола «Аліса в Країні чудес»).


Діти пригадали матеріал з першого заняття – історії виникнення чайних церемоній, які склалися багато століть назад спочатку в Китаї, потім в інших країнах, а Катерина повідала учням Школи про сервіровку столу, правила користування чайними приборами та про особливості чаювання по-англійськи.


Скільки б правила не вчив, а без практики не буде діла. Тому у таку холоду днину пані Катерина пригостила дітей філіжанками гарячого, духмяного чаю.



P.S. Ідею створення Школи етикету Меррі Поппінс було придбано на ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив – 2017»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.