пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Ігровий квілт, або Нескладні психологічні вправи «Жити в мирі з іншими»

Інколи варто відірватися від стандартних схем та використати незвичну манеру для подачі серйозного матеріалу. Ігровий квілт,  або Нескладні психологічні вправи  «Жити в мирі з іншими» - це яскравий приклад інноваційного підходу у навчанні дітей важливим психологічним поняттям, поєднання в метафоричній формі виду декоративного мистецтва (яким є квілт або печворк) із психологічним тренінгом.
 Придбана  на  «Бібліокре@тиві-2018»  ідея,  авторами  якої  є  фахівці  Миколаївської  ОБД ім. В.О. Лягіна,  реалізована на бібліотечних теренах Ізмаїлу – у філіях № 2 та № 5 ЦБС для дітей.
Як квілт допоможе дитині зрозуміти себе та інших, навчити толерантності, дати цінні поради? Для цього треба строкаті шматочки тканини перетворити на «ігрові» клаптики з назвами «Я», «Я та інші», «Зрозумій мене», «Спілкування  та  самооцінка», сісти до дружнього кола читачів і доброзичливо посміхнутися!
Виконуючи завдання  «Розкажи про себе», «Я ніколи не ...» , «Чим ми схожі?»,  «Передай емоцію», «Побажання на день», діти відкрили нові позитивні риси у своїх однолітків, підвищили власну самооцінку, склали символічну квітку толерантності - яскраву та різнокольорову, утворену з восьми пелюсток – «Співпереживання», «Повага до людської гідності», «Милосердя», «Терпимість» та ін.
П’ятикласники подивились мультфільм-притчу «Про довгі ложки», виконали цілу низку психологічних вправ за темами «ігрових» клаптиків, були активними та щирими у своїх відповідях та побажаннях. Діти зрозуміли, що взаємодія, емпатія та взаємодопомога – наріжні принципи життя людини в суспільстві.
А завершився захід добрими побажаннями від всіх учасників.

Наші добрі побажання і вдячність – дитячим бібліотекарям Миколаєва! Бажаємо натхнення!













Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.