пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

На вістрі книжкової моди!

15 листопада у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулося масштабне свято під назвою «На вістрі моди: book fashion's» і було присвячене модним тенденціям в одязі та в читанні.  Ідея проведення подібного заходу була куплена під час Ярмарку бібліотечних інновацій у червні 2018 р. у Національної бібліотеки України для дітей.
А допомагали ведучій в демонстрації книжкових та модельних новинок юні моделі із театру моди «Силует», які є студентками Вищого професійного училища сервісу та дизайну, та їхній керівник Анастасія Лучко. 



Розпочався модний показ представленням колекції історичних костюмів, створених руками студентів, та класичними творами художньої літератури, яка є актуальною завжди: «Ромео і Джульєтта» Вільяма Шекспіра, «Портрет Доріна Грея» Оскара Уайльда, «Робінзон Крузо» Даніеля Дефо і «Звіяні вітром» Маргарет Мітчелл. Діловий стиль був презентований колекцією «Спалах блискавки». Оскільки металеві застібки-блискавки – данина трендам сьогодення, то в руках учасниці показу тримали найсучаснішу літературу для найвибагливіших читачів (Дейв Еґґерс «Сфера», Джордан Росс Белфорт «Вовк з Уолл-Стріт», Сюзанн Коллінз «Голодні ігри», Янн Мартель «Життя Пі», Енді Вейр «Марсіянин»). 


Між показами читачам була запропонована вікторина «Зірковий look», під час якої вони відгадували персонажа книги за його одягом. 



На захід завітали цікаві гості. Тетяна Бузова, майстер з пошиву жіночого та чоловічого одягу, вже п'ятнадцять років створює неповторні образи для завідуючої читальної зали Вікторії Сломчинської – це і діловий одяг, і концертні сукні. Тож під час заходу майстриня поділилася секретами швацького мистецтва та моделювання одягу. 


Оскільки письменників також можна назвати літературними дизайнерами, глядачі разом з ведучою зазирнули до творчої майстерні херсонської авторки – переможця міжнародного літературного конкурсу «Гранослов». Від Юлії Чернієнко вони дізналися про те, як народжуються літературні твори, коли і за яких обставин приходить натхнення, де літераторка вчилася письменницької майстерності, хто з українських авторів є для неї взірцем, а також поділилася творчими планами та мріями, одна з яких – взяти в руки першу власну видану книгу. Звісно, розмова зачепила й тему гардеробу мисткині. Вона зізналася, що серед решти одягу надає перевагу сукням, оскільки це жіночно, гарно та економить час, бо допомагає швидко створити привабливий образ. До того ж, письменниця має колекцію сережок із різних матеріалів та кольорів – добрий аксесуар до будь-якого плаття. 



Романтичний стиль був представлений колекцією святкових суконь з буфами та воланами, і його доповнювали книги: Джоджо Моєс «До зустрічі з тобою», Елізабет Ґілберт «Їсти, молитися, кохати», Стефані Маєр «Сутінки», Януш Леон Вишневський «Самотність у мережі», Майкл Ондатже «Англійський пацієнт». 


Звісно, кожен стильний образ має бути доповнений модними аксесуарами, тож з глядачами була проведена інтерактивна гра, під час якої вони відгадали такі аксесуари, як краватка, пояс, сумка й окуляри, а ведуча наголосила на тому, що сьогодні наймодніший аксесуар – це книга.
Наприкінці заходу була представлена колекція вишитого одягу, яка викликала у присутніх почуття патріотизму, єдності з українським народом, приналежності до унікальної культури. Дівчата з театру мод «Силует» тримали у руках найкращі твори від українських письменників-дизайнерів: «Крила кольору хмар» Дари Корній, «Бот» Макса Кідрука, «Маріупольський процес» Галини Вдовиченко, «ЛСД (Ліцей слухняних дружин)» Ірен Роздобудько, «РАЙ.центр» Люко Дашвар. 


Завершився захід спільним фото на згадку з усіма гостями та учасницями.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.