вівторок, 21 червня 2016 р.

Літературний вояж Європою

Літературна роумінг-гра «Читання без обмежень» була реалізована відділом обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О Лягіна у вигляді віртуальної під назвою «Літературний вояж Європою».


На нашій сторінці у Контакті ми запропонували усім бажаючим здійснити незабутню подорож країнами Європи, познайомитися з книгами-ювілярами 2016 року та їх авторами, представниками європейських країн. А щоб мандрівка була цікавою та пізнавальною, в кожній країні на дітей чекали різноманітні завдання та випробування. 

Україну представляв Всеволод Нестайко з книгою «Одиниця з обманом», якій у цьому році виповнюється 40 років. За допомогою гри «дешифровщик» діти мали змогу скласти назву книги.

Наступною країною стала Великобританія і відомий письменник Льюїс Керролл і його книга «Аліса в Задзеркаллі», якій виповнилось 145 років. А вікторина – гра зробила знайомство більш цікавим.

Продовжувала віртуальне турне – Швеція і відома усьому світу Астрід Ліндгрен з книгою - 35 - річним ювіляром «Роня – дочка розбійника». 

Чарівна Італія познайомила мандрівників з Данте Аліг’єрі та його «Божественною комедією», яка святкує своє 695-ліття. Читачам було запропоновано декілька афоризмів і серед них потрібно було обрати той, який належить саме Данте Аліг’єрі.

Завершили ми подорож у Німеччині з книгою Рудольфа Еріха Распе «Пригоди барона Мюнхгаузена», якій вже 225 років. 

Хочеться додати, що зупинка у кожній країні супроводжувалась лінками про цю країну, її пам’ятки та культуру, відомих людей. Корисні посилання знайомили дітей з авторома, який представляв країну, його творчістю, біографією, електронним варіантом книги та її екранізацією.

Креативний підхід до будь-якої справи – це завжди цікаво та незвичайно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.