пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Географічний чобіток, ...

... або мандрівка у країну піци, пасти, оливок і сонячного настрою :)

Реалізуючи ідею студентів ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв» «Пройди світ разом з бібліотекою», придбану на Ярмарку «БібліоКре@тив-2015», бібліотекарі відділу естетичного виховання та сектору абонементу разом з вихованцями Херсонського НВК ім.Т.Г. Шевченка на цей раз вирушили у віртуальну подорож до однієї з найбільш густонаселених країн Європи – Італії.

Спочатку п’ятикласники дізналися, чому цю країну називають «географічним чобітком», який прапор цієї республіки, що означають зірка, зубчасте колесо, гілки оливи та дуба на гербі, скільки областей в Італії, які острови їй належать...
Потім відшукали на карті та називали географічних сусідів цієї дивовижної Середземноморської країни. 

Побачили, що Італія розкинулася на Апеннінському півострові і 75% території країни покрито горами і височинами. Найвища європейська гора (4807 метрів)
знаходиться саме в цій країні. Її італійська назва – Біла гора, більш відома вона як  Монблан. Через своє географічне розташування Італія має величезну кількість вулканів! Найпотужніші виверження сталися на території саме цієї країни – Везувію, Стромболі, Етни.

В Італії багато різноманітних пам’яток старовини і дуже гарні міста. Найбільшою популярністю у туристів користуються міста: Рим, Ватикан, Флоренція, Венеція, Турин. 

Пам'ятаєте з уроків історії - "Всі шляхи ведуть у Рим!" Ось і нас дорога привела до Риму – одного з найстаріших міст світу, столиці Стародавнього Риму і Італії. Побачили Римський Колізей – стародавній театр.
Тут проходили показові бої гладіаторів – дуже сильних воїнів, які змагалися на арені. Це була улюблена розвага римлян. Колізей використовували 400 років, тепер його руїни відвідують тисячі туристів.
Побували й у інших містах: Ватикані – найменшій країні у світі, Мілані, де познайомилися з відомими італійськими модельєрами, побачили падаючу вежу в Пізі і затримались у Венеції. Там якраз проходив карнавал – ми не могли це пропустити.

Терміново потрібні маски і віяла! Під популярну пісню Адріано Челентано дівчатка виготовляли віяла, а хлопчики в цей час ще раз мандрували Італією. 
Ось ми і на карнавалі! 
  
Але це ще не все. На юних мандрівників чекало знайомство з відомим казкарем Італії – Джанні Родарі. Вони дізналися про дивовижного хлопчика Джельсоміно, побували разом з ним в Країні брехунів.
Італійські казкові мандри завели дівчаток та хлопчиків до фруктово-овочевої казки, з героями якої вони добре знайомі. А цікаві, але не всім відомі деталі казки Джанні Родарі «Пригоди Цибуліно» виявилися під час інтерактивного змагання.
За час одного уроку неможливо пізнати цілу країну, навіть поверхово. Тим більше, що в Італії шедеврів мистецтва на один квадратний кілометр більше, ніж в будь-якій іншій країні світу. Отже, до наступної зустрічі в країні піци, пасти, оливок і сонячного настрою!
   
Ангеліна Вєтрова,
головний бібліотекар відділу естетичного виховання
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.