четвер, 7 травня 2015 р.

Веб-квест «Встає над нами сонце, як вставало…»

   Веб-квест? А чому б і ні! Звичайні ігрові, пригодницькі квести ми вже проводили і в  нашій бібліотеці, і в дитячому містечку «Казка» під час відкриття літніх читань. А от веб-квесту ще жодного разу не було.
  
   Що для цього треба? По-перше – обрати тему квесту. По-друге -  сформувати ідею його оформлення. По-третє – необхідно мати знання з інформаційних технологій, за допомогою яких можна його створити. Ну і останнє -  звичайно, ресурси Всесвітньої мережі, адже це ВЕБ-квест.  Ніби нічого не забули! Оскільки все необхідне у нас є – тож проблем не має бути. Отже, повний вперед!

  Прикладом для нашого веб-квесту слугуватиме веб-квест БІЦ Школи гуманітарної праці Херсонської області (автор Лихожон Т. В.). Цей веб-квест -  ідея, придбана на Міжрегіональному ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив – 2014» у м. Полтаві.
  Веб-квест наших херсонських колег «Путешествие в Историю с Валентином Пикулем» присвячений, як зрозуміло з його назви, творчості відомого радянського письменника, автора чисельних художніх творів на історичну та військово-морську тематику. В даному випадку -  за його книгою історичних мініатюр "Кровь, слезы и лавры".
        
 Оскільки в січні цього року виповнилося 80 років від дня народження Василя Симоненка, свій веб-квест ми присвятили творчості цього відомого українського поета. А назвали ми його поетичним рядком Симоненка: «Встає над нами сонце, як вставало…».

     Щоб взяти участь у нашому квесті, кожному гравцю слід пройти (перегорнути) всі  7 запропонованих сторінок.

 Відвідавши першу, «Біографічну сторінку» слід прочитати біографію поета і дати відповідь на запитання: Якого року Василь Симоненко став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка?
    Прослухавши голос поета на «Звуковій сторінці», слід дати відповідь: Чого найбільш за все боявся поет?
    На «Поетичній сторінці» гравцям пропонується дізнатися: Кому саме поет присвятив вірш «Все в тобі з’єдналося, злилося…»? Відповідь можна знайти як в Інтернеті, так і склавши швиденько пазл.
   «Казкова сторінка» запропонує гравцям аж по два невеличких запитання: назвати дві казки, написані поетом для свого сина, та казкові країни, в яких відбувається їх дія.
  На «Крилатій» сторінці», з-поміж поданих крилатих виразів про рідний край, про Батьківщину, слід обрати той, який належить перу В. Симоненка.
    А на «Музичній сторінці» слід вказати назву вірша, покладеного на музику композиторами Платоном Майбородою та  Анатолієм Пашкевичем; за їх допомогою пісня перетворилася майже на народну.
Як шанують поета в Україні, можна прочитати на «Шанувальній сторінці». І не лише прочитати, а й дізнатися наступне запитання: Який номінал мала ювілейна монета, викарбувана на честь письменника?

  Ось так  і промайнуть всі сім сторінок. Та це ще не кінець. Залишиться зовсім трішки.
 Знайдені відповіді на запитання з кожної із сторінок слід  обов’язково вписати у  відповідні поля на «Завершальній сторінці».
     
Протягом двох діб модератор веб-квесту перевірить внесені гравцем дані, після чого надішле на його електронну пошту (або розмістить на його сторінці в соціальній мережі) лист із  результатами.

 Ось тепер все! Нічого складного, правда ж?

 І хоча ювілей  поета вже пройшов, гадаю, наш веб-квест стане в пригоді для закріплення матеріалу з вивчення творчості поета в школі, або просто, щоб більше дізнатися  про цю чудову людину і гарно провести своє дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякуємо! Ваш коментар буде опубліковано після перегляду модератором.

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.